Karfiolleves - Gluténmentesen

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (kicsi)
  • 1 púpozott evőkanál liszt (FreeFrom gm)
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál tejföl (lm)
  • krémsajt (lm, a tálaláshoz)
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és annyi vízzel, ami ellepi felteszem főni.
    2. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha mállik) félrehúzom a tűzhelyről. A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítek, majd leveszem ezt is a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverem, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz).
    3. Elkeverem néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adom és folyamatos kevergetés mellett újraforralom. Egy kanálka krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes

Csonka Enikő
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin