Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Joghurtos padlizsánkrém pitával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 7 ek olívaolaj
  • 1 tk kömény (őrölt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg natúr görög joghurt
  • 1/2 ek pirospaprika (őrölt)
  • bors
  • zöldfűszerek
  • 6 db pita

Elkészítés

    1.

    A padlizsánokat egy rácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütő alsó részébe toljuk (egy tepsit helyezünk alájuk az esetlegesen kicsöpögő lének). 1 órán keresztül sütjük, és félidőben megfordítjuk. (Akkor jó, ha a héja fekete, és belül teljesen puha.) Ezután letakarva 10 percig pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és a húsát durvára vágjuk.

    2.

    4 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és megpirítjuk rajta a köményt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a padlizsánt. Közepes lángon 3-4 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

    3.

    A padlizsánt a joghurttal és 2 evőkanál olívaolajjal pürésítjük. Megsózzuk, -borsozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

    4.

    Tányérra halmozzuk a pürét, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és meghintjük a zöldfűszerrel. Pirított pitakenyérrel kínáljuk.

    PARADICSOMOS TÖLTÖTT PADLIZSÁN>>> 

    SÜLT PADLIZSÁNSALÁTA (ZAALOUK)>>> 

    PARADICSOMOS-PADLIZSÁNOS TÉSZTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin