A padlizsánokat láng fölé helyezzük és addig forgatjuk őket, amíg minden oldalról átsül és ütögetésre lehull a kemény, elszenesedett héja. Pár percet igénybe vesz, legyünk türelmesek és csipesszel fordítsuk őket, vigyázzunk mert nagyon forró. Amikor kész, várunk kicsit amíg meghűl, majd késsel lekapargatjuk az elszenesedett héjat.
A megtisztított padlizsánokat kis kockákra vágjuk. Összekeverjük az össze hozzávalót egy nagy, mély serpenyőben vagy fazékban. Lefedjük és lassú tűzön főzzük néha megkeverve 25-30 percig.
Kevergetés közben a fakanállal megpróbáljuk szétnyomkodni a nagyobb darabokat, hogy szép pürés legyen az egész. Ha már megfőtt, de még sok a folyadék rajta, nagyobb lángon hagyjuk, és kevergetés mellett lefőzzük róla a felesleget. Melegen vagy hidegen, ropogós kenyérrel tálaljuk.
Ha a hagyományos módon készíted, és láng fölött meg tudod pirítani a padlizsánokat, akkor kicsiket válassz. Paradicsomból pedig nagyobb, érettebb darabokat. - Tittikeeeh77
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!