Elkészítés: A 4 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.
A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.
Egy őzgerinc formát fóliával kibélelünk úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon. A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük. Beleöntjük a túrós masszát, és a kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk. A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak. Letakarjuk.
Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre