Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók

  • 1,5 dl tejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 liter húslevesalaplé (lehet kockából is)
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1.

    A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vajon, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. 

    2.

    Felöntjük az alaplével, majd belekeverjük az áttört fokhagymát. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.

    3.

    Amikor megfőtt a zöldség, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin