Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egészben sült alma

Hozzávalók

  • 4 db alma (közepes)
  • 2 ek barna cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csomag leveles tészta (25 dkg, előre nyújtott)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket.
    2. A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
    3. Az 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe.
    4. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.
    5. Ezután a tésztákat simára kevert tojássárgájával körbekenjük. A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőmérsékleten (175-180 fok) szép barnára sütjük.

    TÖLTÖTT SÜLT ALMA MENTESEN>>> 

    BUNDÁZOTT SÜLT ALMA FAHÉJAS CUKORRAL>>> 

    FAHÉJAS SÜLT ALMA KEKSZMORZSÁVAL, VANÍLIA FAGYLALTTAL>>> 

Megjegyzés

Mutatós és nagyon finom.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin