Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés hajdinasaláta

default user icon
Csirkés hajdinasaláta

Hozzávalók

  • 200 g hajdina
  • 150 g zöldborsó
  • 4 ek olíva olaj
  • 200 g csirkemell
  • bors
  • fél db citrom
  • fél tk kurkuma
  • negyed tk őrölt fahéj
  • 20 g friss menta
  • 100 g bébispenót

Elkészítés

    A hajdinát főzzük meg a csomagolásán olvasható leírás szerint, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.

    A zöldborsót lobogva forró sós vízben főzzük puhára pár perc alatt, majd szűrjük le.

    Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olajat, és kevergetve pirítsuk rajta fehéredésig a felkockázott, sóval, borssal ízesített csirkemellet.

    Adjuk a hajdinához a maradék olajat, a citrom kifacsart levét, a kurkumát, a fahéjat, a mentát, ízlés szerint sót és borsot. Végül keverjük bele a csirkemellet és a leszűrt borsót is. A bébispenótra halmozva kínáljuk.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Hajdina helyett quinoát (dél-amerikai gabonafajta) is használhatunk a salátához.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin