Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai rakott csusza

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 2 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 csipet oregánó
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • kevés só
  • bors
  • vaj ( a kikenéshez )
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 40 dkg csuszatészta

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon mindkettőt megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről, összekeverjük a zöldfűszerekkel.
    2. A tészta 1/3 részét a kivajazott és kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztatjuk, és rátesszük a ragu felét. Erre kerül egy újabb tésztaréteg, amire ismét ragut teszünk. A tetejét beborítjuk újabb tésztaréteggel, és reszelt sajtot szórunk rá. Az oldalánál óvatosan felöntjük 4 dl vízzel, majd alufóliával - vagy fedeles edény esetén annak a tetejével - leborítjuk.
    3. Előmelegített sütőben végig fólia vagy az edény teteje alatt készre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni kicsit.

    MÉG TÖBB ISTENI EGYTÁLÉTEL >>> 

    HAGYOMÁNYOS TÚRÓS CSUSZA >>> 

    DARÁLT HÚSOS FINOMSÁGOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin