Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres cobbler

MME MME
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Kicsumázzuk, majd megmossuk az epret és egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a citrom reszelt héjával, a barnacukorral, a keményítővel, majd egy kivajazott hőálló tálba szedjük. 
  2. Összekeverjük a sót, a sütőport, a cukrot, beledobjuk a hideg vajkockát is, majd egyenletesre keverjük egy robotgép segítségével. Ezután hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást is, ami után már csak addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta. 
  3. A tésztánkat egy kanál segítségével az eper tetejére szaggatjuk úgy, mint az aranygaluskát, végül pedig megszórjuk kristálycukorral a tetejét. 
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük az epres cobblert. Szemmel is ellenőrizhetjük a sütést: akkor készült el a desszertünk, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig jó sűrű, szirupos. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss