Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbótekercs

> 90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1/2 dl tej
  • 2 ek porcukor
  • 1,5 dkg élesztő (friss)
  • 22 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 csipet só
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • tejföl (szükség esetén)
  • A töltelékhez:
  • 3-4 ek baracklekvár
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg dió (darált)
  • A tetejére:
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 ek forróvíz
  • dió (durvára vágott)

Elkészítés

  1. A tejben elkeverünk 1 kk porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, azután hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt és összegyúrjuk.
  3. A tésztát becsomagolva 30 percre hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen kb 3 mm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a cukorral elkevert diót. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. Kb 60 percig meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. A mázhoz egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaóport, a porcukrot és annyi forró vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Azután bekenjük vele a kihűlt tésztarudat, megszórjuk a tetejét dióval és hagyjuk megszáradni rajta a csokimázt.

MÉZES ZSERBÓ EGYSZERŰEN>>> 

ZSERBÓ ALAPRECEPT>>> 

ZSERBÓ POHÁRKRÉM>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss