Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • 1 dkg élesztő
  • Töltelék:
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • Csokimáz:
  • 10 tejcsoki
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatom a cukrozott, langyos tejben. A liszthez adom a sütőport, elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a cukrot, a tojást és a felfuttatott élesztővel összegyúrom. A tésztát 3 részre osztom, egy 25X30 cm-es tepsi méretűre kinyújtom az első lapot, beleteszem a tepsibe a tésztát. Megkenem a lekvár felével, majd erre rászórom a dió és porcukor keverékének felét. Következik a második lap. Ezt megkenem a lekvár másik felével, megszórom a maradék cukros dióval. Tetejére teszem a harmadik lapot. Így hagyom állni egy órán át. Ekkor villával megszurkálom és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 25-30 percig, ha már világosbarna a teteje, akkor jó. Amikor kihűlt csokimázzal borítom be. A csokikat gőz felett felolvasztom az olajjal és egyenletesen a süteményre kenem. Kihűlés után kockákra vágom, de szokták rombusz alakúra is.

Megjegyzés

Igazi ünnepi sütemény, minden alkalomra megfelel. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek