Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges bárány

MME MME
75 perc
mester
költséges

Elkészítés

A pác hozzávalóit keverje össze. A húst spékelje meg a 4 gerezd fokhagymával, kenje meg a páclével, és 24 órán át hagyja érni. Tegye rá a hámozatlan gerezdeket, és lefedve süsse 50 percig 250 fokon. Ekkor vegye ki, majd kenje meg a húst a meghámozott, átpréselt fokhagymával.

Tegye a hús mellé a szegfűszeget, a borsot, a fahéjat, a babérlevelet és a szegfűborsot. Lefedve süsse tovább, időnként locsolja meg a húst a levével, hogy ki ne száradjon. 50 perc múlva adja hozzá a zöldségkeveréket és a felkarikázott hagymát. Süsse még 30 percig, amíg a hús meg nem puhul.

Vegye ki a tepsiből a kész, puhára főtt zöldségeket, a fahéjat és a babérlevelet dobja el. Tegyen egy edénybe 200 ml sütőlevet, és mixelje össze a zöldségekkel. Ügyeljen arra, hogy csomómentes legyen! Végül melegítse fel, és ízlés szerint ízesítse friss petrezselyemzölddel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss