Elkészítés: A vadhúst 2,5 cm-es kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk.
A vizet a borral elkeverjük, egy lábasban feltesszük főni a zöldségekkel és a fűszerekkel, beledobjuk a húst is. Egyet forralunk rajta, ezután kihűtjük. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük, letakarjuk, 1 éjszakát a páclében érleljük.
A pácléből a húsdarabokat kiszedjük, a zöldségeket a fűszerekkel ledaráljuk.
Egy lábasban a zsíron az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a zöldségpürét, ráöntjük a páclevet, a húst is hozzáadjuk, végül a paradicsomot és a paprikát is. Fedő alatt készre főzzük. A végén még ízesíthetjük egy kis borral, borssal.
Nokedlivel vagy főtt krumplival tálaljuk, esetleg friss kenyérrel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre