Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk (fél kg velőhöz két közepes méretű hagyma illik). Ez idő alatt megszabadítjuk a velőt a hártyáitól. Rátesszük a megfonnyasztott hagymára, sózzuk, borsozzuk, szürkére pirítjuk, majd ekkor összemelegítjük némi apróra vágott petrezselyemmel. Amikor már nem forró, úgy fél centi vastagon felsimítjuk a velőt az egyik sajtra, majd a másik sajttal betakarjuk. Ezután óvatosan belehelyezzük a felvert tojásokba. Ha nem lepi el a tojás a töltött sajtot, akkor nem forgatjuk a sajtot, hanem kiskanállal vagy a tojást tartalmazó tál mozgatásával tojásozzuk be a tetejét. Ezután óvatosan áttesszük a sok zsemlemorzsát tartalmazó tálba. Itt a tetejét beborítjuk morzsával, és addig morzsázzuk, amíg felveszi azt a tojás. Ezután újra tojás, újra morzsa következik. Ne ijedjünk meg, ha közben esetleg leszakad a panír, mert a második tojásba mártás után még rengeteg morzsát felvesz a sajt, szinte az ujjunkkal formázhatjuk a vastag panírt. Bő, forró olajban, két sütőlapáttal 20 másodpercenként megfordítva 2-3 percig sütjük. (Csak az a célunk, hogy panír alatt megolvadjon a sajt és átmelegedjen a velő.) Amikor készen van, a tetejét vastagon bekenjük tartármártással. Én rizi-bizit adok hozzá köretnek.