Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas krumpligombóccal recept
recept
Mester

Vadas krumpligombóccal

120 perc
0 adag
Megfizethető
2020. 05. 06.

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, majd felkockázzuk. A 1,5 liter vízben feltesszük főni és puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, majd áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha kihűlt, sózzuk, és annyi lisztet gyúrunk bele, hogy ne ragadjon már a tészta, lehessen akár nyújtani is. (Ez a szilvás gombóc és a derelye tésztája is.) Tudom, többen szoktak tojást beleütni, de én nem teszem. Ha nincs benne tojás, akkor a gombócok jól fagyaszthatók, tapasztalatom szerint ha tojással gyúrom, akkor a fagyóból kivéve szottyos, nyúlós állaga lesz kifőzve. Nem tetszik, nem is hiányzik belőle a tojás. Szóval liszt. Nyilván a mennyisége lehet több, kevesebb, ez függ a burgonyától és a liszt minőségétől.
  3. Ha összeállt a tészta, akkor gombócokat formálunk belőle, majd jó bő, sós vizet forralunk, amiben kifőzhetjük a gombócokat. A lobogó vízbe dobunk annyit, amennyi kényelmesen elfér, óvatosan fakanállal rákeverhetünk, hogy ne tapadjon le az edény aljára. 1-2 perc után feljönnek a felszínre, akkor még pár percet hagyjuk főni, majd szedjük ki szűrőkanállal. Én ekkor pici olívaolajjal meglocsoltam az első adag gombócot, a többit rászedtem és összeforgattam. Csak hogy ne tapadjanak össze. ;)
  4. A vadasnál elsőként vagy a húslevest szűrjük le, vagy elkészítjük az alaplevet. Ehhez 1 liter vizet kis lábasba teszünk, beledobunk 2 leveskockát (esetemben szárnyas), és felforraljuk.
  5. A vöröshagymákat megpucoljuk, majd felaprítjuk. Igazából lehet csíkokra is, hiszen majd botmixerrel átmegyünk rajta úgyis. :) A fokhagymákat is megpucoljuk, aprítjuk vagy áttörjük. Egy kis olívaolajon a hagymákat megfuttatjuk a fokhagymával együtt, sózzuk is!
  6. A zöldségeket megtisztítjuk, majd karikázzuk, kockázzuk, mindegy, csak vékony vagy kis darabok legyenek, hogy mielőbb megpuhuljanak. Az olajos hagymán a zöldségeket is megfuttatjuk kicsit, majd felöntjük pici levessel, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a petrezselyem, zeller és a babérlevelek is.
  7. A húst idő közben felaprítjuk. A klasszikus vadas szeletelt, levesben főtt hússal készül, de én felkockáztam a gyerekek számára könnyebb fogyaszthatóság miatt.
  8. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor botmixerrel simára pürésítjük, de előtte dobjuk ki a babérleveleket belőle.
  9. Ezután mehet bele a hús, még só, citromlé, héj, cukor és a mustár. Felöntjük a maradék levessel, és hagyjuk a húst puhulni.
  10. Ha megpuhult, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, merünk hozzá egy kis forró levet, simára keverjük, és beleötjük a lábasba. Alaposan elkeverjük, összeforraljuk, és el is zárhatjuk.
  11. A krumpligombócokra locsolva tálaljuk.
Megjegyzés
Van, aki zsemlegombóccal készíti, mi krumpligombóccal szeretjük nagyon, vagy makarónival, rövid csőtésztával. A gombóc egyébként jól fagyasztható. Ebből a gombócból készítjük mi a szilvás gombócot is. A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves
Recept
Egyszerű

Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Harcsapaprikás egyszerűen
Recept
Bonyolult

Harcsapaprikás egyszerűen

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Recept
Bonyolult

Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Zöldborsós csirkemáj
Recept
Egyszerű

Zöldborsós csirkemáj

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Savanyú becsinált leves
Recept
Rafinált

Savanyú becsinált leves

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Erdélyi lucskos káposzta
Recept
Egyszerű

Erdélyi lucskos káposzta

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas
Recept
Rafinált

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Lagzis krumpli (Gyula krumpli)
Recept
Egyszerű

Lagzis krumpli (Gyula krumpli)

85 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Csirkés-brokkolis rakott tészta
Recept
Egyszerű

Csirkés-brokkolis rakott tészta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Harcsapaprikás egyszerűen recept
Recept
Bonyolult

Harcsapaprikás egyszerűen

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű tejszínes brokkolikrémleves

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Harcsapaprikás egyszerűen recept
Recept
Bonyolult

Harcsapaprikás egyszerűen

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Recept
Bonyolult

Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Zöldborsós csirkemáj recept
Recept
Egyszerű

Zöldborsós csirkemáj

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Savanyú becsinált leves recept
Recept
Rafinált

Savanyú becsinált leves

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Erdélyi lucskos káposzta recept
Recept
Egyszerű

Erdélyi lucskos káposzta

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas recept
Recept
Rafinált

Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Lagzis krumpli (Gyula krumpli) recept
Recept
Egyszerű

Lagzis krumpli (Gyula krumpli)

85 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Csirkés-brokkolis rakott tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-brokkolis rakott tészta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém recept
Recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Egyszerű hagymás bab recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű hagymás bab

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé recept
Recept
Egyszerű

Zsíros hagymán sült tepsis csirkecombfilé

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.