A töpörtyűt ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Az élesztőt összekeverjük 1,75 dl hideg vízzel, majd a tojással és a fűszeres töpörtyűvel együtt a lisztes keverékhez öntjük. Alaposan összedolgozzuk, majd átgyúrjuk a tésztát. Végül fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Először középre hajtjuk a bal oldali harmadot, majd erre a jobb oldalit. Végül 10 percre a hűtőbe tesszük a hajtogatott tésztát. A tésztát elfordítjuk 90 fokkal, és ismételten 1 cm vastagságúra nyútjuk. A két-két szélső negyedet középre hajtjuk, majd az így megfelezett tésztát is félbehajtjuk.
A tésztát 2 cm vastagságúra hajtjuk, majd a felületétfél cm mélyenberácsozzuk, végül pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Mindet megkenjük a felvert tojás felével, és meleg helyen megkelesztjük. Végül átkenjük a megmaradt tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.