Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös paradicsomkrémleves

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, darabokra vágjuk, és lábosba tesszük. Kevergetve néhány percig főzzük, majd ha már összeesett és levet engedett, turmix-szal pépesítjük. Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott hagymát, és tovább pirítjuk egy-két percig. Felöntjük 3 dl vízzel, majd gyorsan elkeverve, sűrűre főzzük. Ezután ráöntjük a paradicsomlevet és a tejfölt, és ízlés szerint vizet, hogy elérje a kívánt sűrűséget. Beletesszük a rozmaringot és a zellert, ezután 15 percig forraljuk. A zellerlevelet kivesszük a levesből, és ízlés szerint megcukrozzuk, ízesítjük. A kemény paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk, és betét gyanánt tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss