Elkészítés: A paradicsomot megmossuk, darabokra vágjuk, és lábosba tesszük. Kevergetve néhány percig főzzük, majd ha már összeesett és levet engedett, turmix-szal pépesítjük. Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott hagymát, és tovább pirítjuk egy-két percig. Felöntjük 3 dl vízzel, majd gyorsan elkeverve, sűrűre főzzük. Ezután ráöntjük a paradicsomlevet és a tejfölt, és ízlés szerint vizet, hogy elérje a kívánt sűrűséget. Beletesszük a rozmaringot és a zellert, ezután 15 percig forraljuk. A zellerlevelet kivesszük a levesből, és ízlés szerint megcukrozzuk, ízesítjük. A kemény paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk, és betét gyanánt tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre