Tejfölös mézes

85 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a puha vajat, a cukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet, a szódabikarbónát és a tejet.
  2. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és összegyúrjuk.
  3. A tésztából 4 gombócot formálunk és egyesével 20x30 cm - es lapokká kinyújtjuk, majd vajazott, lisztezett tepsi hátán egyenként 180 fokon, 8-10 perc alatt megsütjük.
  4. A tejfölt ízesítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint, végül összeforgatjuk a keményre vert tejszínhabbal.
  5. A krémet négyfelé elosztjuk és betöltjük vele a mézes lapokat. A tészta tetején elsimítjuk az utolsó adag krémet és másnapig hűtőbe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss