Előkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, darabjaira (combok, mellek, szárnyak) vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés:
A citrom levét elkeverjük 2 evőkanál ételízesítővel, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a csirkedarabokat. Öt-tíz percig állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A csirkét körkörösen tűzálló tálba tesszük, és 15 percig sütjük a sütőben. A tejszínt elkeverjük a liszttel, fél deciliter vízzel, a petrezselyemmel, a maradék ételízesítővel, és a csirkére öntjük. További 20 percig sütjük. Párolt burgonyával, zöld salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre