Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangalicától a csirkemájig – Mit és hol esznek a nálunk forgató külföldi színészek? Interjú

A Vásárcsarnok melletti egyik hangulatos étteremben találkoztunk az AXN csatornán futó Ransom – Váltságdíj sorozat egyik főszereplőjével, Brandon Jay McLarennel. Kedvesével együtt mosolyogva huppant le az asztalunkhoz. Csirkemájról, a jó hamburger titkáról és a budapesti adventi vásárok varázslatos hangulatáról is beszélgettünk.

A népszerű sorozatnak már a második évadját is Magyarországon forgatták, idén ősszel pedig visszatért a stáb, hogy elkészítsék a folytatást.

Üdv újra nálunk! Viszonylag gyorsan berendelték a harmadik évadot. Mit éreztél, amikor megtudtad a hírt?
Éppen New Yorkban voltunk a kedvesemmel. Sétáltunk a városban, amikor jött a hír, hogy a Váltságdíj harmadik évada zöld lámpát kapott, és ismét Budapesten forgathatunk. Mindkét hírnek nagyon örültem, szeretem a produkciót, és bevallom nagyon megkedveltem a magyar fővárost.

Ilyenkor 6-7 hónapig ide köt a munkád. Hotelben laktok, vagy lakást béreltek?
Sikerült ugyanazt a lakást kibérelnünk, ahol akkor laktam, amikor a második évadot forgattuk. Közel van a Duna parthoz, itt van a belvárosban. Nagyon szeretjük. Ismerjük a környék legjobb kávézóit, éttermeit.

Ki szokott főzni otthon?
Főzni? Olyan időbeosztásunk van, ami mellett ez nagyon ritkán jön össze. Leginkább eljárunk vacsorázni, ebédelni. Budapesten nagyon sok remek hely van! Szeretjük a Beefbart, a Big Fish bisztró szintén nagy kedvencünk, talán odajárunk a legtöbbet. A szülinapomat egy különleges helyen, a Husikámban ünnepeltük, emlékszem nagyon finom kacsát ettünk itt. Gyakran megfordulunk a KIOSK-ban, és találtunk egy remek éttermet, ahol fantasztikus sült csirkét készítenek, ez a Fuego.

És hová mentek, ha igazi, amerikai hamburgerre vágytok? Találtatok már ilyen helyet Budapesten?
Tudod, ez nagyon vicces, mert két nappal ezelőtt mindketten megkívántuk a hamburgert. Elmentünk egy helyre, amit a magyar ismerőseink ajánlottak, de közel sem volt annyira fantasztikus, mint amennyire beharangozták. Nem könnyű amerikai stílusú hamburgert találni, de ez a legtöbb országban így van, mindenki próbálja picit a saját ízlésére faragni, változtatni. Tapasztalatom szerint a legjobb burgereket a pubokban lehet kapni.

A külföldi barátaimtól gyakran hallom, hogy a magyar konyha fűszeres és zsíros. Ha ennyi éttermet kipróbáltatok, biztosan van véleményetek.
Nézd, én szeretem a fűszeres ételeket, és bizony a zsírral sincs bajom. Tudod, mit imádok a legjobban? Az Erős Pistát! Mindig van otthon, és az éttermekben is gyakran kérek. Mindenre ráteszem. Sós, és csípős. A szüleim a Karib-térségből származnak, szóval minden, ami fűszeres az jöhet!
 - Kedvesem, te már kóstoltad a paprikás csirkét? (Fordul oda a barátnőjéhez Brandon – a szerk.)
 - Nem, még nem!
 - Határozottan meg kell kóstolnod!
 - Hol készítik a legjobban Budapesten? (Teszi fel már nekem a kérdést színész – a szerk.)

Erre csak azt tudom mondani, hogy az anyukám csirkepaprikása a legjobb.
Mindenki ezt mondja! (nevet) Egyébként már nem vagyok egy egyszerű turista! Nézd, elkészült a magyar jogosítványom!

Gratulálok. Vezetsz is a városban?
Nem. Csak a forgatások miatt van szükség rá.

Visszatérve a csirkepaprikásra. Sok magyar dolgozik a Váltságdíj forgatásán. Szoktak neked ajánlani ételeket, amiket ki kell próbálnod?
Akik az ebédet készítik a stúdióban, általában magyaros dolgokat főznek. Szóval kóstoltam már a töltött káposztát, tudom, hogy nálatok ez leginkább télen, és karácsonykor kedvenc. Egyszer megkóstoltam a csirkemájat is, de nagyon nem ízlett.

Próbáld meg baconbe csavarni, és megsütni a sütőben!
De az akkor is csirkemáj! Nem tudom megenni. Egyébként szerintem a legfinomabb hús a világon a mangalica.

Mi a helyzet a palacsintával?
Azt már próbáltuk! Nutellával töltve, nem túróval! Nagyon finom volt! És kipróbáltuk a lángost is!

Sajttal, tejföllel?
Nem! Édesen ettünk, és nagyon ízlett.

Itt töltitek a karácsonyt?
December 22-én repülünk Los Anglesbe, de januárban visszajövünk. Viszont az ünnepi készülődést már itt elkezdjük. Feldíszítjük a lakást, és állítunk fát Budapesten is. Egyébként csodálatosak az adventi vásárok itt! Amikor 3D-s fényjátékot vetítenek a bazilika falára az is pazar. Persze nagy kedvencem a vásárokban kapható kolbász és sült hús!

Most, hogy az összes kalóriabombát felsoroltuk, mennyit kell edzeni ilyen ételek után?
Hetente többször edzek teremben, és rendszeresen futok a Citadellánál. Gyönyörű az a hely. Amikor volt 2-3 szabadnapunk, elmentünk a Balatonhoz. Bringáztunk és remek borokat kóstoltunk. Gyönyörű borospincék és vendégházak vannak Magyarországon, és persze a borok is nagyon finomak.

A több edzés azt jelenti, hogy a Váltságdíjban alakított karaktered több akciójelenetben vesz majd részt?
Nem mondhatnám. Oliver (Brandon karaktere a sorozatban – a szerk.) továbbra is pszichológiai elemző, aki megfigyeli az embereket, és a számítógéppel babrál. De a karaktere nagy változáson megy keresztül, amit a magyar nézők is láthatnak a második évad végén. Nem spoilerezek, de egyre agresszívabban fog hozzáállni a felmerülő problémákhoz. A csendes Oliver tele lesz haraggal…

A második évad utolsó epizódja Budapesten játszódik majd, a most készülő harmadik évad ugyanitt folytatódik majd?
Nem. A történet Ohióban indul, de az epizód végére a csapat visszatér Budapestre. Ennél többet azonban nem mondhatok.

Váltságdíj, minden szerda este látható az AXN műsorán.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss