Sacher torta

50 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Sacher torta elkészítéséhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, és azzal is elkeverjük. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, és azokkal is jól kikeverjük. Végül óvatosan, apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Ezután a tojásfehérjét a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a csokis masszához keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  4. Amikor kihűlt a piskóta, kettévágjuk, meglocsoljuk a felforralt baracklekvárral, a tetejét és oldalát is bekenjük. Megvárjuk, amíg a tészta jól beszívja a lekvárt, végül leöntjük olvasztott csokival. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss