
recept
Bonyolult



Sacher-torta, ahogy Gáspár Bea készíti
Hozzávalók
A bevonathoz:
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- A Sacher-torta krémjéhez a vajat az átszitált porcukorral robotgéppel habosra keverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat a porcukros vajhoz keverjük.
- A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
- Az olvasztott étcsokit a porcukros-vajas keverékhez öntjük, és jól elkeverjük, majd a habot is óvatosan hozzákeverjük.
- A sütőporral elkevert lisztet részletekben belekeverjük.
- Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
- Ha megsült, kivesszük a sütőből, belisztezzük a tetejét, kiszedjük a formából, megfordítjuk, majd kihűtjük.
- Félbevágjuk, kívül-belül bevonjuk meleg baracklekvárral, majd a közepét még megkenjük vastagon kemény baracklekvárral.
- Bevonjuk olvasztott étcsokoládéval. Ha 1-2 óra hűtés után megszilárdult a csoki, lehet szeletelni.
Nézd meg videón, hogyan készíti el Gáspár Bea a Sacher torta receptjét

















