Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Receptek szénhidrát-, keményítő- és fehérjenapra

A 90 napos diéta változatos, egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást biztosít, és nem kell elfojtanotok kreativitásotokat a konyhában sem! Adunk néhány ötletet!
Fehérjenap

Mi tartozik a fehérjék közé?

Mindenféle állati eredetű étel, hús, hal, tej, sajt, tojás, túró, joghurt. A vajjal és a zsírral viszont óvatosan bánni, ezek a zsiradékokhoz tartoznak, és a diéta alatt érdemes minimalizálni a fogyasztásukat. Fehérje még a gomba és mindenféle szójatermék (tofu, granulátum, kocka).

Receptek fehérjenapra >>>

 

Keményítőnap

Mi tartozik a keményítők közé?

Mindenféle zöldség. Sütve, főzve, párolva! Ide tartozik a lencse, a bab, a kukorica, a rizs - és természetesen a burgonya is. Természetesen nyers zöldségek is fogyaszthatóak ezen a napon.

Receptek keményítőnapra >>>


 

Szénhidrátnap

Mi ehető ezen a napon?

Tészta, gabonafélék, pizza, sütemény, édesség. Természetesen ezen a napon is fogyasztható nyers zöldség salátának elkészítve. Ízesítésre ezen a napon a zöldségeket is lehet használni, hasonló bontódik le ugyanis a keményítő (összetett cukor), mint a szénhidrát (egyszerű cukor).

Receptek szénhidrátnapra >>>


 

Gyümölcsnap

Mi ehető ezen a napon?

Gyümölcsnapon fogyasztható mindenféle friss gyümölcs, de ehető 1-2 maréknyi aszalt gyümölcs, mogyoró, mandula, dió. Sőt... avokádó és paradicsom is a tányérra kerülhet!

 

Milyen ízesítőket lehet használni?

Fűszereket, zöldfűszert, mustárt, citromot, fokhagymát, hagymát, pici olajat és ecetet bármelyik napon!

Ami minden nap fogyasztható

Nyers zöldség, saláta. Ebbe beletartozik a zöldsalátától a paradicsomon át a répa, a zeller, a hagyma, a retek, a paprika, az uborka, a káposzta. Ide tartoznak a nyersen eltett savanyúságok is, mint pl. a csalamádé, a savanyú káposzta...

 

Akik pedig még nem annyira járatosan az oldalon, a diétát megtalálják ITT>>>
A diétához kapcsolódó fórumot pedig ITT>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss