Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott káposzta

75 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst kockákra vágjuk.

A vöröshagymát olajon megpároljuk, megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával, majd teszünk rá 2 dl vizet. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi majoránna is mehet rá, teszünk hozzá csöves piros paprikát, majd fedő alatt készre pároljuk. A közben elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen.

A káposztát leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk, akkor egy kis vízzel átöblítjük, majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük.

A tejfölt a tojással összekeverjük, egy kis ételízesítővel fűszerezzük.

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük az anyagokat.
Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje aranysárga lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss