Elkészítés: A morzsalékhoz a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a lisztet a mixer dagasztófejével beledolgozzuk. A tésztát egy tálba morzsoljuk, majd konyharuhával letakarva hidegre tesszük.
Az almát meghámozzuk, 8-8 cikkre vágjuk, kimagozzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojást és a sót beledolgozzuk. A citromhéjat, a kétféle lisztet és a sütőport rászórjuk, a tejet belekeverjük.
Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk. Az almacikkeket körkörösen belefektetjük, és a fahéjas cukorral meghintjük. A morzsalékot rászórjuk, és a sütőbe tolva kb. 50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!