Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás almatorta

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A morzsalékhoz a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a lisztet a mixer dagasztófejével beledolgozzuk. A tésztát egy tálba morzsoljuk, majd konyharuhával letakarva hidegre tesszük.

Az almát meghámozzuk, 8-8 cikkre vágjuk, kimagozzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojást és a sót beledolgozzuk. A citromhéjat, a kétféle lisztet és a sütőport rászórjuk, a tejet belekeverjük.

Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk. Az almacikkeket körkörösen belefektetjük, és a fahéjas cukorral meghintjük. A morzsalékot rászórjuk, és a sütőbe tolva kb. 50 percig sütjük.

Megjegyzés

A morzsalékot készíthetjük úgy is, hogy a liszt egy részt őrölt dióval vagy mandulával helyettesítjük (10 dkg liszt és 5 dkg őrölt dió vagy mandula). Az almát meg lehet locsolni még rummal is. Alma helyett lehet sárgabarack vagy meggy is. - Sziszka72

Ezek is érdekelhetnek