hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói paradicsomos spagetti csirkemellel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd beletesszük a negyedekre vágott koktélparadicsomot és a babérleveleket. Egy kicsit hagyjuk őket együtt karamellizálódni, amíg a paradicsomok is engednek egy kis levet.
  2. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy a húst ellepje. (Ha túl sűrű, később még higíthatjuk vízzel.) Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. (Jobb ha többször fűszerezzük inkább, mert ha bele kerülnek a konzervek, kicsit édes íze lesz.) Fedőt teszünk rá, és ameddig a csirkemell meg nem puhul, pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a bolognai mártást,  1-2 percig főzzük, majd mehet bele a mexikói konzerv is a vörösbabbal és a kukoricával.
  4. A sós vízben kifőzött, leszűrt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz és jól összekeverjük.

SÜLT BOLOGNAI SPAGETTI>>> 

PIKÁNS KOLBÁSZOS SPAGETTI>>> 

PESZTÓS SPAGETTI>>> 

Ezek is érdekelhetnek