Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbásszal és paprikával töltött gomba

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gombafejeket, ha nem túl piszkosak, elég csak törlőkendővel megdörzsölni, ha viszont sok föld tapadt rájuk, akkor érdemes vízzel lemosni, és gyorsan megszárítani őket. A gombaszárakat elválasztjuk a kalaptól, és apróra vágjuk. A kalapokat félre rakjuk. Megtisztítjuk, felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. A kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt kis darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, megpároljuk benne először a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát is. Amikor megpirultak, belerakjuk a felvágott gombaszárakat, és addig sütjük, amíg a gomba leve elpárolog. A kolbászt is a serpenyőbe szórjuk, és a fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön 8 percig sütjük. Közben megmossuk és felaprítjuk a petrezselymet. Az ételt sóval és borssal ízesítjük, figyelembe véve, hogy a kolbász eleve sós. Utána megszórjuk a petrezselyemmel és összekeverjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gombafejeket megtöltjük a serpenyőben készült töltelékkel, és tűzálló tálba rakosgatjuk. Addig sütjük, amíg a gombák kissé megpirulnak. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek