Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kutyasors: kaviárral és lazaccal kényezteti kedvencét egy lelkes gazdi

default user icon
MME
Egy csodálatos border collie, Echo különleges ételeket kap a gazdijától: rendszeresen szarvashús, kaviár és lazac kerül a tányérjára. A luxusételek nem csak fantasztikusan néznek ki, de még olcsónak is mondhatók.

A kutya 32 éves gazdája, Shannon Arney a lehető legjobb minőségű táplálékot szerette volna házi kedvencének biztosítani, így amikor Echo hozzá került, elhatározta, hogy a nyers etetés szabályait követi. Ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy a kutya étrendje 50-60 százalék színhúsból, 10-15 százalék csontból, 15-20 százalék növényi eredetű anyagokból és 5 százalék májból áll.

„Előre elkészített nyers ételekkel kezdtem az etetést, majd ahogy egyre többet tanultam erről a módszerről, úgy döntöttem, magam fogok elkészíteni az ételeit" – mondta a háromgyerekes anyuka, aki szerint ezzel nemcsak a kutyának tesz jót, hanem a családi kasszának is. Az Echónak összeállított étrend ugyanis nem kerül sokba, hiszen a kutya sok hulladékhúst eszik, ami emberi fogyasztásra nem ajánlott. A család havi 30-50 dollárt költ a kutyának szánt alapanyagokra, azaz 10-18 ezer forintot. Shannon egy hentestől szerzi be a húst, a többi pedig már csak rajta múlik – és ő nagyon kreatív. „Szeretem szépen tálalni a kutyámnak az ételt" – ismerte el. – "Azt mondják, hogy olyan, mint a Michelin-csillagos ételek" – tette hozzá szerényen.

(Nyitókép: Northfoto)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek