Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jövőre két áruházlánc parkolója is fizetős lesz

default user icon
MME
A sorompóval ellátott beléptető kapuk felszerelését is megkezdték. Az ingyenes parkolás megszüntetésének egyik fő oka, hogy sokan nem feltétlenül vásárlás céljából érkeztek az áruházak vendégeinek fenntartott parkolókba.

A feol.hu információi szerint a székesfehérvári Interspar és az OBI áruházak parkolói is fizetősek lesznek a jövő évtől. A lap kiderítette, hogy ennek oka leginkább az, hogy a szomszédos területen fekvő sportcsarnok eseményei miatt kiszorulnak azok az autósok, akik valóban vásárlási céllal érkeznének az üzletek parkolóiba.

– Ilyen esetek jellemzően akkor állnak elő, amikor például egy önkormányzat az áruház környékét fizető övezetté nyilvánítja. Ekkor a környék lakói és vendégeik az áruházak parkolóit kezdik el használni parkolás céljára annak érdekében, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetniük. A konkrét helyszín tekintetében vásárlóink számára az első 2 óra parkolás ingyenes lesz, a tesztüzem pedig 2024. januárjában veszi kezdetét – reagált a Fejér vármegyei hírportál megkeresésére a Spar kommunikációs vezetőjétől, Maczelka Márk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek