Elkészítés: A zselatint hideg vízben felpuhítjuk, majd lecsepegetjük, és kis lángon 2 evőkanál vízben feloldjuk. Felolvasztunk - szintén kis lángon - 12 dkg cukrot 4 evőkanál vízben. Apránként emeljük a hőfokot, és addig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval felverjük. A keverést nem abbahagyva hozzáöntjük a zselatint és a karamellt. Az egészet egy vízzel kiöblített kb. 1,5 l-es tortaformába töltjük, és 12 órára hütőszekrénybe tesszük.
A narancsokat megmossuk, lereszeljük a héjukat, összekeverjük a tejjel˙(kb. 2 evőkanálnyit félretesszünk) és a mézzel. Csaknem forrásig melegítjük, ekkor hozzáadjuk a 2 evőkanál tejjel elkevert keményítőt, és 2-3 percig közepes lángon kevergetjük, míg besűrűsödik.A tortát tányérra borítjuk, a már kihűlt krémmel, csokoládédarabokkal, esetleg narancshéjjal díszítjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre