Elkészítés: A hozzávalókat - a habverő teljesítményétől függően akár félóráig is eltarthat - kemény habbá verjük. Közben a sütőt bekapcsoljuk a lehető legkisebb fokozatra (75-80 fok). Két tepsire kirakunk 25-25 diógerezdet. A nagyon kemény habból kanál segítségével csinos halmokat rakunk a diódarabokra. Mind a két tepsit berakjuk a sütőbe, egymás fölé kb. 20-25 cm-re. Egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját, egész végig tilos becsukni. Kb. 3,5-4 óráig inkább szárítjuk, mint sütjük, az eredeti hőfokon. Ha lekapcsoltuk a sütőt, még akkor is maradhat a habcsók kihűlésig a sütőben, de a sütőajtó továbbra is kitámasztva maradjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre