Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös szűzpecsenye

15 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 1 db szűzpecsenye
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 db közepes alma
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • bors
  • 1 szál rozmaring
  • A vörösboros körtéhez:
  • 2 db körte
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 tk méz

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kicsit megütögetjük a tenyerünkkel, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Az almát megpucoljuk és négybe vágjuk.
  2. A hússzeleteket a paprikás rozslisztbe forgatjuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát és a vajat ,1-2 percig pirítjuk, rádobjuk a rozmaringágat és lefedjük. Kb. 5 percig pároljuk így. 
  3. Közben elkészítjük a vörösboros körtét. A bort a szegfűszeggel és a mézzel felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét. Kb . 4-5 percig pároljuk (fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét). A szűzpecsenyét párolt körtével és jázminrizzsel tálaljuk. 

Megjegyzés

Tudjátok, mennyire finom a borban párolt körte? Nagyon könnyű étel, aki szereti a gyümölcsöt hússal párosítani, mindenképpen próbálja ki! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss