Elkészítés: A tejszínt melegítsük fel – fontos, hogy ne forrjon - a vanília kikapart magjaival és a megtisztított gyömbérdarabbal. Közben a tojások sárgáját habosítsuk fel 3 evőkanálnyi a cukorral, majd folyamatos keverés mellett óvatosan csurgassuk hozzá a meleg tejszínt. Öntsük vissza az egészet a forralóedénybe, és néhány perc alatt sűrítsük be, majd vízfürdőben hagyjuk kihűlni, a gyömbérdarabot dobjuk el.
A rebarbarát vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá 0,5 dl vizet, szórjuk meg 2 evőkanálnyi cukorral, és főzzük pépesre, majd ezt is hűtsük le.
Ha minden kihűlt, akkor keverjük össze a rebarbarát a tojásos krémmel, majd töltsük fagylaltgépbe. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük lapos, fagyasztható tálba, majd 15 percenként turmixoljuk át, 5-6 alkalommal megismételve.
Az eperszószhoz öntsük a cukrot és a vizet egy forralóedénybe, és készítsünk szirupot. Ha elértük a megfelelő állagot, dobjuk bele a feldarabolt epret, főzzük 1-2 percig, majd turmixoljuk simára, és hűtsük le.
Gombócozzuk a fagyit tölcsérbe vagy tálkákba, majd locsoljuk meg az eperszósszal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre