Elkészítés: A csirkemellet kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük (fél mell kb. 5-6 szelet), majd tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk hozzá, 1-2 evőkanál mustárt (ízlés szerint) és fél citrom levét. Jól összekeverjük, és legalább 1-2 órát pihentetjük. A szárított gombát forró vízben beáztatjuk a sütés előtt kb. 1 órával.
Magasabb falu tepsit vagy lábos alját kibéleljük baconnel, rátesszük a hús felét, majd ismét pár szelet bacon, utána a gomba, majd ismét bacon, a hús másik fele, és ismét bacon következik. A tejfölt összekeverjük a maradék fél citrom levével, és a félkarikára vágott hagymát is beletesszük. Összekeverjük, és a hús tetejére öntjük. Fóliával letakarjuk, és kis-közepes lángon pároljuk kb. 1 órát. Levesszük a fóliát, és tovább sütjük még fél órát. Rizs vagy sült krumpli illik hozzá. Bátrabbak kis párolt gyümölcsöt adhatnak mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre