Gesztenyés tekercs III.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 kávéskanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 kávéskanál kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, és amíg a töltelék elkészül, félretesszük. (Ha esetleg nem állna össze teljesen a tészta, egy kis tejet lehet még hozzáadni, de ne sokat).

A krémhez, a gesztenyepürét áttörjük burgonyanyomón, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összekeverjük.

A kekszmassza felét nyújtófával kinyújtjuk egy tiszta nedves konyharuhán. Az alja nem ragad oda a nedves konyharuha miatt, a tetejére pedig darált kekszet szórunk és így nyújtjuk ki. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

A mázhoz a csokoládét, a kakaót, a tejet, a porcukrot és a vajat összeforraljuk, és bevonjuk vele a tekercseket. A tekercsek tetejét díszíthetjük egy kis kókuszreszelékkel, darált dióval vagy mogyoróval is akár, de ezek nélkül is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss