Fehérboros hagymaleves

100 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A felszeletelt vöröshagymát és lila hagymát pirítsuk meg az olajon, majd fedjük le és pároljuk 30 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Pirítsuk együtt további 3 percig, majd öntsük fel a borral és a húsleves alaplével.
  2. Lassú tűzön főzzük a levest 1 órán keresztül, majd dúsítsuk a tejszínnel.
  3. Tegyünk 4 cserépedénybe 1-1 tk konyakot, 1-1 szelet pirított toast kenyeret és a reszelt sajtot, majd merjük rá a forró levest, és azonnal tálaljuk.

Akkor jó a hagyma, ha teljesen puhára, szinte pépesre párolódik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss