Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a lista: ezeket nem lehet bevinni a budapesti, atlétikai vb helyszínére

default user icon
MME
Augusztus 19-én kezdetét veszi a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokság, melynek most először Magyarország, pontosabban Budapest ad helyet. A fő helyszín a Csepel-sziget északi részén található Nemzeti Atlétikai Központ, ahova nem lehet csak úgy bármit bevinni.

Ahogy azt a nagy rendezvényeken megszokhattuk, a szervezők szabályozzák, hogy a látogatók mit vihetnek magukkal. A július végén megrendezett Forma–1-es Magyar Nagydíjra például csak egy közepes méretű hátizsákot, fél liter vizet és három szendvicset vihettek be a szurkolók, és a Szigetre sem lehetett alkohollal belépni. Hasonlóan szigorú szabályok várnak az atlétikai vb szurkolóira is.

A rendezvény hivatalos honlapján található szabályzat szerint a látogatók nem vihetnek be magukkal egy A4-es papírméretnél nagyobb táskát vagy poggyászt, illetve bármi olyan tárgyat, amely veszélyeztetné a rendezvény lebonyolítását vagy alkalmas lehet erőszakos cselekményre.

A szervezők megkötötték azt is, ki mennyi ételt-italt vihet be magával. A szabályzat vonatkozó pontja szerint a látogatók „kizárólag a saját szükségletük fedezését szolgáló mennyiségű hideg ételt, legfeljebb 0,5 literes műanyag palackban kupak nélkül behozott, avagy 0,7 literes műanyag kulacsban behozott alkoholmentes italt tarthatnak maguknál."

Tiltott a fémből vagy üvegből készült kulacs és termosz

Meglepő módon a szervezők azt is szabályozzák, hogy a behozható kulacs milyen anyagből készülhet, azaz nem csak az űrtartalma szabott.

A látogatók által be nem hozható tárgyak listája (nem teljes): palack, konzervdoboz, hűtőtáska, termosz, alkoholos ital, tárolóedény, piknikkosár, babakocsi, transzparens, rúd, fegyver, hadianyag, lőszer, hegyes és/vagy fémvégű esernyő, labda, frizbi, robbanóanyag, tűzijáték, fáklya, füstbomba, drón, lézeres mutató vagy bármely más olyan tárgy, amely veszélyeztetheti a közbiztonságot, zavarhatja a sportolókat, kellemetlenséget okozhat más nézőknek, vagy zavarhatja a televíziós közvetítést.

A budapesti atlétikai vb házirendjét, a bevihető és tiltott tárgyak teljes listáját itt találod.

Borítókép: Szabolcs László

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss