Epres madártej II.

30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 25 dkg eper
  • kb. 15 + 2 dkg cukor - ízlés szerint (vagy édesítő)
  • 4 db L-es tojás
  • 1 evőkanál liszt (fehér tönkölyliszt)
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • pici só
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • A tálaláshoz:
  • 1-2 szem eper aprítva
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés: Tisztítás után az epret pépesre aprítjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, 2 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.

Simára keverjük a tojássárgáját ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, a liszttel, az eperpürével és kb. 1/2 dl tejjel. A maradék tejet pici sóval felforraljuk, lassú forralásnál a tojáshabot kb. 2 részletben beleszaggatjuk, oldalanként kb. 1/2-1/2 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.

A forró tejbe folyamatosan belekeverjük a epres-tojássárgás keveréket, és sűrűsödésig mérsékelt hőfokon főzzük (nem forraljuk).

Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük, a tetejére habgaluskát halmozunk, reszelt citromhéjjal, aprított eperrel, jól behűtve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss