Elkészítés: A tésztához a lisztet zsiradékban elmorzsoljuk, és a többi anyagot hozzáadva a tésztát jól meggyúrjuk. 6 egyenlő részre osztjuk, és a tepsi hátán vagy sütőlemezen 6 négyszögű lapot sütünk. Míg sül, a tölteléket elkészítjük.
A cukrot világosbarnára megpirítjuk, 1/2 dl vízzel és 2 dl tejjel feloldjuk. A lisztet a többi tejjel elkeverjük, és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük, hozzáadjuk darabokban a vajat, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg teljesen kihűl. A lapok szélet egyenesre, egyformára vágjuk, és krémmel megtöltjük, a tetejét is azzal vonjuk be, s a levágott szélek morzsájával szórjuk meg. Másnap fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!