Elkészítés: 2 tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Addig keverjük, míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslét és a vanília-aromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, és verjük fényes és kemény habbá. A habot keverjük könnyedén bele a masszába.
Osszuk el a tésztát a 2 előkészített tortaformába. Addig süssük, míg aranyszínű nem lesz, és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.
A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt.
A tortalapokat vágjuk vízszintesen félbe, és töltsük meg a krémmel, majd kívülről is vonjuk be. Ízlés szerint díszítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre