A csokikoronghoz a vajat és a cukrot habosra keverjük. Beleütjük a tojássárgáját, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük.
Feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és az aprított mogyorót, és összekeverjük.
A masszából 10 golyót formázunk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük egyesével egymás mellé a golyókat (figyeljünk arra, hogy ne kerüljenek túl közel egymáshoz), majd a tenyerünkkel mindegyiket lelapítjuk (körülbelül 1,5 cm magasak legyenek a korongok).
190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-12 percig sütjük vagy addig, amíg megnőnek és berepedeznek, de egy kicsit lágyak maradnak. Hűlni hagyjuk, és tálaljuk.
Ajánljuk még:
Még különlegesebb lesz a kekszünk, ha vízgőz felett csokoládét olvasztunk, majd a korongok felé belemártjuk, és tálcára téve hagyjuk megdermedni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre