hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés saláta fűszeres kenyérkockákkal

45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat befűszerezem sóval, borssal és olívaolajjal. Egy tepsibe leterítem a kenyereket, ráfektetem a csirkecombokat, majd előmelegített sütőben megsütöm (erre azért van szükség, mert a csirkéből kifolyó zsiradékot a kenyér felissza, és finom, fűszeres kenyérkockákat eredményeznek együtt).

Amíg a csirke a sütőben békésen süldögél, addig összeállítom a salátaalapot. A salátakeveréket beleöntöm egy nagy tálba, majd hozzáadom a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal, majd türelmesen várok, amíg a csirkék megsülnek.

Az elkészült combokról leszedem a húst, a salátába tépkedem, és a fűszeres kenyeret belekockázom a tálba. Aki szereti, tehet rá ezersziget öntetet vagy kapros-márványsajtos öntetet, de olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolva is finom.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek