Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új riválist kapnak a hazai sörök: a magyar boltokba is megérkezik a világ legismertebb italmárkája

A hazai boltokban hatalmas a sörválaszték és egyaránt kaphatók magyar, amerikai, belga és német italok is. Nemsokára azonban egy újabb márkával bővül a kínálat, azaz riválist kapnak az eddig népszerű sörök.

A világ egyik legismertebb sörmárkája, a Coors is elérhető válik a hazai boltokban, méghozzá a Borsodi Sörgyár forgalmazásában. A coloradoi életérzést kínáló ital különleges csomagolásban kerül forgalomba Magyarországon, mely jelzi majd, mikor hűlt le az ital, azaz mikor vált fogyasztásra alkalmassá.

A Coors sör februárban jelenik meg a hazai boltok polcain. A 4,3%-os alkoholtartalmú Coors egy könnyen iható sör, enyhén gyümölcsös és malátás jegyekkel, kevés keserűséggel és utóízzel. A Coors javasolt fogyasztási hőmérséklete 5 Celsius-fok, innovatív csomagolása pedig pontosan elárulja a fogyasztóknak, hogy mikor elég hideg a vágyott ital az optimális ízélményhez. A csomagoláshoz használt termokróm tinta színe a megfelelő hőmérsékletet elérve megváltozik, azaz amint a címkén lévő hegyek kékre változnak, a sör elérte az ideális hőmérsékletet.

Az új termék idén februártól kerül a hazai boltok polcaira 0,33-as üveges, valamint fél literes dobozos kiszerelésben, valamint csapon a vendéglátóhelyeken.

Mit kell tudni a Coors sörmárkáról?

A Coors története több mint 150 éve, 1873-ban kezdődött, amikor Adolph Coors elindult Denverbe, Colorado államba, hogy megtalálja a tökéletes körülményeket a sörfőzéshez.

A fiatal sörfőző a Sziklás-hegység elsőre zordnak tűnő környezetéből ihletet merítve úgy döntött, hogy közvetlenül egy 1670 méter magasan folyó jéghideg, kristálytiszta patak mellett telepszik le, mert ez ideális hely volt nemcsak a sörfőzde megépítéséhez, hanem egy üde, hideg láger főzéséhez is. A sörfőzde még ma is ott áll Goldenben, Colorado államban, és a Coors család generációi folytatják a sörfőzés hagyományait – olvasható a Borsodi Sörgyár közleményében.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss