Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.
Cikk
Szabadfi Szabi, a pék két, káprázatos pékáruval megpakolt fotó kötött, váratlanul egy olyat posztolt, ami szintén ennivaló, de nem abban az értelemben, ahogy egy ökörszem vagy egy ropogós héjú kovászos kenyér.
Itt a farsang, nyakunkon a fánkszezon, ilyenkor mindenki azt próbálgatja, hogyan kell tökéletes szalagos fánkot sütni. Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék elárulja a titkot, és megmutatja, hogy készíthettek otthon ti is foszlós farsangi fánkot.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjön most egy olyan sajtos pogácsa, amilyet még nem kóstoltatok: kétféle sajattal, és némi snidlinggel megbolondítva!
Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak. Most pékmesterünk, újabb sorozatában, sztárvendégeivel közösen készít el valamilyen kovászolt vagy élesztős csodát. Ezúttal Szekeres Adrienn szegődött mellé pékinasnak, akivel egy zseniális, pihe-puha gesztenyés babkát gyúrnak, kelesztenek, fonnak és díszítenek fel.
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy egy ország ismeri: Szabi a pék, a Péksuli következő online óráján elkészíti azt a receptet, amit régóta vártok már: egy olyan pizza-jellegű alaptésztát, ami akkor tökéletes, ha nincs túl sok időtök, de egy melegszendvicsnél komolyabb vacsorára vágynátok. Ez ugyan nem egészen felel meg a nagykönyveben lejegyzett pizza receptjének, de az ízélmény garantált, a recept tökéletes, álljatok neki bátran!
Ha megvan a tuti kenyérrecept, akkor itt az ideje, hogy átgondoljuk: miben süssük, hogy tökéletes állagú, kívül ropogós, belül foszlós legyen? Szabi, a pék válaszol!
Miért lesz olyan tömör a teljes kiőrlésű búzalisztből készült házi kenyér? Hogyan lehetne elérni, hogy kicsit levegősebb legyen? Több kovász? Több élesztő? Hosszabb kelesztési idő? Nos, egyik sem, de szerencsére Szerencsére, Szabadfi Szabi, a pék, erre is tud egy zseniális praktikát - máris mutatjuk, a Péksuli mini következő részében!
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék most azokra a kérdésekre igyekszik válaszolni, melyeket ti, kedves Mindmegette olvasók tettetek fel neki. Most arról beszél, hogy bánjunk az élesztővel, és mi a különbség a hagyományos és a porélesztő között.
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék most azokra a kérdésekre igyekszik válaszolni, amiket ti, kedves Mindmegette olvasók tettetek fel nem is olyan régen. Legfrissebb videónkban a búzaliszteket és annak típusait vesszük górcső alá, így végre megtudhatjuk, hogy mit jelentenek a zacskók csomagolásán feltüntetett számozások, és persze arról is szó esik, hogy melyik liszt mire való.
A kalácsfonás elsőre bonyolultnak tűnhet, ám higgyétek el, ez olyan, mint a biciklizés. Ha egyszer ráérzel, akkor már szinte teljesen mindegy, hogy hármas, négyes, esetleg hatos fonatban gondolkozol. Szóval ha húsvétra fonott kaláccsal készülnél, akkor most figyelj, mert Szabi a pék megmutatja, hogyan lesz tökéletes.
Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a pék ismét visszatért a Mindmegette stúdiójába, és most megmutatja, hogyan készül a tökéletes gyökérkenyér, a gasztronómiai tavasz hírnökével, a medvehagymával fűszerezve! Nem kovászos, élesztős a recept, igazán nem bonyolult, ne hagyjátok ki!
Szabi, a pék megmutatja, hogy készül a házi kovászolt kenyér ropogós héjjal és puha, foszlós belsővel.
Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak. Pékmesterünk most egy újabb sorozatban, sztárvendégekkel közösen készít el valamilyen finomságot. Ezúttal Pauman Dániel, olimpiai ezüstérmes kajakozó szegődött mellé pékinasnak, akivel egy zseniális töltött malacot készített.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Szabi ezúttal egy különleges, diós-mazsolás kenyeret készít.