Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A palacsintát mindenki szereti, elkészíteni viszont már sokkal kevesebben: van, akinek mindig túl vastag lesz, elszakad, leragad, odakap - ez a többség. És akkor vannak a kiválasztottak, akiknek már az első darab is tökéletesen kerek, tökéletesen vékony, és a megfelelő mértékben barna pöttyös lesz. Most az ő zseniális praktikáikat szemezgettük ki, Turpisságok ötletdobozunkból!
Lilalicsi
PATAKY KRISZTINA
Természetesen mindenki a hagyományos, anyukája készítette vékony palacsintát szereti a legjobban, de alapvetően úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: bármilyen változatra nyitottak vagyunk, csak palacsinta legyen. A következő apró trükkel olyan könnyű, de mégis lakatató tészta lesz a végeredmény, ami édesen és sósan is megállja a helyét!
Decemberben kicsit többet sütünk. A téli fűszerek, az anyukánktól örökölt receptek kedvet hoznak a sütögetéshez. Ha azonban hiányzik egy jó alaptészta recept, akkor nézd végig ezt az összeállítást, mert a segítségedre lesz!
Palacsinta mindörökké - ez, ha jól sejtjük, többek jelszava! Most olyan palacsintarecepteket mutatunk,amelyek egy kicsivel többek, mint a megkent és feltekert társaik: csúsztatott palacsinták, rakott palacsinták és palacsintatorták következnek!
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a palacsintát vettük górcső alá.