Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Török Zsuzsa
Kevesen tudják, hogy a "tirami sú" egyébként annyit tesz, hogy "dobj fel"! Ez a mi olvasatunkban annyit tesz, hogy a desszerthez adott kávé akár egy plusz löketet is adhat a naphoz, ha ebéd után betoltok belőle néhány kanálkával. A tiramisu tökéletesen krémes, édes és istenien finom, szóval egyáltalán nem egyszerű neki ellenállni. Ti is megkívántátok, ugye? Már mutatjuk is az elkészítésének fortélyait.
MME
Sokan el sem tudjuk képzelni a reggelt nélküle, de a kávéfogyasztás egyéb következményeiről keveset hallunk. Ugyanis a kávé sokkal többet tesz, mint hogy segít felébredni. Összegyűjtöttük a pozitív és a negatív hatásokat.
Az, hogy ki, milyen kávét iszik személyenként változó. Ahogy a divatban, úgy a kávéfogyasztók körében is vannak trendek, amik évről évre változnak. Összegyűjtöttük, hogy most milyen irányzatok uralkodnak a kávézás világában.
Szponzorált tartalom
Manapság bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a kávé milyen szintű népszerűségnek örvend. Ahogyan valószínűleg az sem titok, hogy mindezt nem csupán csodás élénkítő hatásának köszönheti, de rendkívül finom ízének is. Íme, tehát pár recept, amivel garantáltan feldobhatod a reggeli kávézást!
A következő bevásárlás előtt ne felejtsd el csekkolni ezt a listát, ugyanis ha ezeket a finomságokat rendszeresen fogyasztod, akkor már biztos, hogy nagyon sokat tettél az egészségedért!
A kávét sokféleképpen lehet elkészíteni és ízesíteni is. Az igazi kávérajongók "üresen" isszák, sokan tejjel, cukorral vagy mézzel fogyasztják, és egyre többen vannak, akik egy csipetnyi sóval bolondítják meg.
Most egy újabb kutatás erősítette meg azt a korábbi tanulmányt, ami azt igazolta, hogy akik rendszeresen kávéznak, azok valóban egészségesebbek, ráadásul tovább is élnek. Igaz, ezzel már eddig is sokan tisztában voltak, ám azzal még nem, hogy mégis mennyi az annyi. Hány csésze a megfelelő napi mennyiség? Itt a válasz, már mutatjuk is!
Az igazi kávérajongók szemes kávét vásárolnak és nagy gondot fordítanak a megfelelő tárolása. Talán már te is hallottad, hogy a pörkölt kávé egyesek szerint a fagyasztóban őrzi meg leginkább frissességét, míg mások nem értenek ezzel egyet. Utánajártunk, hogy mi az igazság!
Videó
Brazília homokos tengerpartjait idéző kávékkal érkezik a Nespresso 2022-es nyári kollekciója, amelynek arca és múzsája Alessandra Ambrosio. A trópusok fenséges ízei és Brazília nemzeti itala, a Caipirinha tiszteletére most fontos szerepet kapott a lime és a menta; így születtek meg az új, frissítő Barista Creations Liminha Over Ice és Exotic Liminha Over Ice ízesített kávék. A Nespresso legújabb nyári dizájnjának meghatározó elemei, a ragyogó napfényt idéző citromsárga szín és a trópusi levélminták szintén Brazília vibráló kultúráját idézik.
Igen kedvezően hat a szív- és érrendszerre, sőt, a vizsgálati csoportban csökkentette az összhalálozás és a stroke kialakulásának kockázatát is napi egy-három csésze kávé elfogyasztása – írja a Semmelweis Médiasarok. A SOTE a Queen Mary Egyetemmel közösen végzett kutatásának eredményét az elmúlt hetekben hozták nyilvánosságra a European Journal of Preventive Cardiology orvosi szaklapban.
A legújabb kutatások szerint a koffein hatással van az úgynevezett barna zsírszövetre és hozzájárul a hőtermelő folyamathoz, ami lehetővé teszi a zsírégetést. Ezen kívül a kávé segít fenntartani az optimális vércukorszintet és hozzájárul az anyagcsere felgyorsulásához.
A Nespresso bemutatta a KAHAWA ya CONGO organikus kávéját, amelynek újjászületése a márka egyedülálló kezdeményezésének köszönhető. A Reviving Origins program célja a kávétermelés fellendítése a komoly viszontagságoktól (például polgárháborúktól, gazdasági összeomlástól vagy környezeti katasztrófáktól) sújtott régiókban. A Reviving Origins égisze alatt előállított első organikus kávé, a KAHAWA ya CONGO alapanyaga a Kivu-tó vidékéről származik, ahol egy egykor virágzó kávékultúrát majdnem teljesen elpusztított az évtizedeken át dúló polgárháború és az ezzel járó gazdasági bizonytalanság.
Éppen úgy, ahogy világviszonylatban is, hazánkban is lényegesen különböznek az emberek kávéfogyasztási szokásai. Legyen szó jeges kávéról, americanóról, lattéról, esetleg espressoról, szívesen kortyoljuk őket a reggeli ébredés mellé, vagy az ebéd után támadó kegyetlen kajakóma ellen is. Na, de hogy mikor melyiket, és miből mennyit iszunk leginkább, arra fény derül a következő kutatásból.
Magyarországon is bemutatja új kávérendszerét a Nespresso, ami egy teljesen új kávékészítési technológiára és új formátumú kávékapszulákra épül. Az intelligens vonalkód leolvasóval felszerelt gép felismeri a különböző méretű kávékapszulákat, és automatikusan kiválasztja az adott kávétípushoz legjobban illő paramétereket. Az innovatív Centrifusion™ technológiának köszönhetően pedig kivételes minőségű kávét készít rendkívül gazdag cremaréteggel a tetején.
A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti.