Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Biztosan te is érezted már úgy, hogy a reggeli ébredés után semmi más nem segíthet rajtad, csak egy csésze forró fekete. Bár az éhgyomorra fogyasztott kávé az egyik legbiztosabb módja, hogy magadhoz térj, az egészséged szempontjából mégsem jó, ha így indítod a napot.
Ha te is azok közé tartozol, akik nem tudják elképzelni a napjukat kávé nélkül, megérted, hogy miért kapott a kedvenc italod világnapot. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a kávéról – információk, érdekességek nem csak kávéimádóknak!
Videó
Vadonatúj kávék kerültek a MOL kutakon működő Fresh Cornerekbe. A cég lecserélte az eddigi kávéfajtákat, és két újdonsággal bővítették a kínálatot.
Kávé nélkül képtelen vagy magadhoz térni reggel? És ha ez még nem lenne elég, évek óta ugyanúgy iszod az élénkítő italod? Az ősz, az egyre hűvösebb idő talán elég ok, hogy végre változtass, és új szintre emeld a kávézást.
Ha unod már, hogy minden reggeled rohanással, kapkodással telik, nincs időd reggelizni, és a kávét is még kócosan, de már munkába menet öntöd magadba, akkor ez az 5 szokás neked is segíthet.
Mandy Naglich sör-, bor- és sajtkóstoló képesítéssel is rendelkezik, így nem csoda, hogy az ízek szakértőjeként tartják számon. Legutóbbi kutatásának eredményeként most egy olyan, pszichológiára támaszkodó érdekességet osztott meg legújabb szerzeményében, ami választ ad arra, milyen színű csészéből esik legjobban a kávé.
Amikor már javában készülünk a vakációra, a szállásfoglaláskor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, mint à la carte étlap, félpanziós ellátás és kontinentális reggeli. Utóbbi definíciójának jártunk utána.
Promóció
A kávépörkölés a kávékészítés tudománya, amely meghatározza az általunk fogyasztott kávé ízét és aromáját. Valóban tudomány, mert nagyon érteni kell hozzá, hogy azt a végeredményt kapjuk, amit szeretnénk. A kávépörkölés mögött sok izgalmas és érdekes tény rejtőzik, amelyeket talán nem ismertél eddig. Mi most felfedjük előtted a kávépörkölés világának öt izgalmas titkát!
A Covid-19-világjárvány során rendre arról szóltak a hírek, hogy bizonyos élelmiszerekből hiány van a boltok polcain. Emlékszel rá, amikor szinte mindenki a legtutibb kenyérreceptet kereste, hogy a karantén alatt otthon, maga süthesse a pékárut, és emiatt lehetetlen küldetés volt élesztőt szerezni? Nos, a járvány lecsengése óta ugyan javuló tendencia figyelhető meg, ám bizonyos körülmények miatt ismét fel kell készülnünk, hogy néhány élelmiszert nehezen vagy egyáltalán nem tudunk beszerezni!
Nincs is jobb, mint amikor egy bögre forró kávéval, teával vagy kakaóval indítjuk a napot. Ha azonban túl forróra sikerül az ital, csak lassan, apró kortyokban tudjuk elfogyasztani. Sokan ilyenkor addig kevergetik egy kanállal a nedűt, míg ki nem hűl. Számukra van egy rossz hírünk.
A reggelek elmaradhatatlan része a forró fekete- vagy egy tejes haboskávé, melyek akár a nagy ebédek lezárásaként is megállják a helyüket. De mi lenne, ha ez a forró ital lenne egyben a desszert is?
Már megjelenése előtt hatalmas reményeket fűzött új kávéjához a Starbucks, ugyanis a cég úgy gondolta, ezzel világszerte alapjaiban fogja megváltoztatni a kávéfogyasztási szokásokat. A remény azonban most szertefoszlani látszik, mivel a legtöbb vendég a kóstolás után hanyatt-homlok rohan a vécére.
A Starbucks abban bízik, hogy az új, különleges hozzávaló segítségével még több olasz vendéget csábíthat a kávézóiba. Te megkóstolnád az „Oleato" névre keresztelt italt?
Török Zsuzsa
Olaszországban szinte minden háztartásban használnak kotyogót, és hazánkban is a legtöbben ebben készítik a reggeli feketét. Ismerd meg a mai napig legnépszerűbb kávéfőző történetét és használatának fortélyait!
Kevesen tudják, hogy a "tirami sú" egyébként annyit tesz, hogy "dobj fel"! Ez a mi olvasatunkban annyit tesz, hogy a desszerthez adott kávé akár egy plusz löketet is adhat a naphoz, ha ebéd után betoltok belőle néhány kanálkával. A tiramisu tökéletesen krémes, édes és istenien finom, szóval egyáltalán nem egyszerű neki ellenállni. Ti is megkívántátok, ugye? Már mutatjuk is az elkészítésének fortélyait.