Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Finomak, vitamindúsak és változatossá teszik az étrendet. Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a tányérodra kerülő zöldségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek.
Bár kevesen tudják, de a gesztenye bizony gyümölcs – tele vitaminnal, ásványi anyaggal és élelmi rosttal. Nézzük, hogyan használhatjuk fel ezt a szuperélelmiszert!
A görögdinnye a nyár egyik sláger gyümölcse. Nemcsak nagyon finom, de számtalan jótékony hatással bír a szervezetre. Gondoltad volna, hogy még a másnaposságot is elűzi? 9 érvet tudunk rá, hogy miért érdemes minél többet enni belőle. Íme.
A sütőtök az őszi-téli szezon egyik legnépszerűbb zöldsége. Leggyakrabban sütve esszük, vagy krémlevest készítünk belőle. Amellett, hogy a sütőtöknek finom az íze, számtalan pozitív élettani hatása is van, amiért érdemes belőle minél többet fogyasztani.
A búzafű az a frissen kihajtott búza, ami még csak sziklevele jelenik meg. Pár napos hajtásait leszedve, majd préselve nyerhetjük ki belőle a búzafű levét. Boltban is megvásárolható lé, por, illetve kapszula formájában, ám ha mégis úgy döntünk, hogy magunk, saját háztartásunkban termeljük, fontos, hogy mindenképpen le kell préselni fogyasztás előtt. Növényi rostjait az emberi gyomor nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megemészteni.