Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 nyomós indok, amiért gyakrabban kéne búzafüvet fogyasztani

default user icon
MME
A búzafű az a frissen kihajtott búza, ami még csak sziklevele jelenik meg. Pár napos hajtásait leszedve, majd préselve nyerhetjük ki belőle a búzafű levét. Boltban is megvásárolható lé, por, illetve kapszula formájában, ám ha mégis úgy döntünk, hogy magunk, saját háztartásunkban termeljük, fontos, hogy mindenképpen le kell préselni fogyasztás előtt. Növényi rostjait az emberi gyomor nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megemészteni.

Na, de miért is érdemes fogyasztani? Mert olyan, az emberi szervezet számára is hasznos anyagok találhatóak benne, mint a klorofill, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok és egyéb enzimek.

1. Természetes vitaminforrás

A búzafűnek köszönhetően a fontos vitaminok és egyéb ásványi-anyagok természetes, nem pedig mesterséges formában kerülhetnek szervezetünkbe. A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamint tartalmaz. Emellett pedig jelentős a B17-vitamin tartalma is, mely úgy képes elpusztítani a rákos sejteket, hogy eközben az egészségesekben nem tesz kárt.

2. Segít normalizálni a vércukorszintet

A magas, vagy ingadozó vércukorszint inzulinrezisztenciához és cukorbetegséghez vezethet. Azonban sporttal, egészséges étrenddel, és olyan élelmiszerek rendszeres fogyasztásával, mint a búzafűlé, elkerüljük a hízást és a betegség kialakulását.

3. Csökkenti a koleszterinszintet

Több vizsgálat is igazolta, hogy a megfelelő életmód mellett a búzafű rendszeres fogyasztásával hatásosan csökkenthetjük a koleszterinszintet, ezzel hozzájárulva szívünk és érrendszerünk egészségéhez.

4. Gyulladáscsökkentő hatású

A búzafűben található rengeteg klorofill csökkenteti a szervezet gyulladásos folyamatait. Így rengeteg komoly betegséget már a kialakulása előtt képes megállítani, eltüntetni.

5. Méregtelenít

Rendszeres fogyasztásával elősegítjük a máj regenerálódását. Ez különösen fontos, hiszen ez a szervünk felelős a mérgek kiválasztásáért. Ha a máj megfelelően működik, jóval több káros anyagtól tud megszabadulni a szervezet.

6. Lugosit

A szervezet elsavasodása igen veszélyes. Ez ellen úgy védekezhetünk leghatékonyabban, ha lúgosító ételeket és italokat viszünk a szervezetünkbe. Aki rendszeresen fogyaszt búzafűlevet, az máris sokat tett a savasodás ellen.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss