Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A citromlé gyakran használt ízesítő – citrusos ízét szinte a világ összes konyhájában kedvelik. Ha főzés, sütés közben friss citromlére van szükséged, de éppen kifogytál ebből a savanyú gyümölcsből, számos helyettesítőt bevethetsz.
Annak ellenére, hogy a vöröshagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, vannak, akik nem szeretik erős illata és íze miatt. Igazán jó helyettesítője pont az aromája miatt nincs, de néhány zöldségből remek alapot készíthetsz, és folytathatod az étel készítését ugyanúgy, mintha hagymával dolgoznál.
A legjobbakkal is megesik, hogy sütés közben derül ki: valami hiányzik. Több hozzávaló egyszerűen kihagyható vagy könnyedén helyettesíthető, ám a dolgok egyből bonyolultabbá válnak, ha a sütőport fogyott ki. Ne aggódj: amíg van otthon szódabikarbóna, biztosan be tudod fejezni a sütést, de ha nincs, akkor is van megoldás
Fagylaltok, sütemények készítésekor gyakran szerepel a hozzávalók között sűrített tej, amit viszont még a rutinos háziasszonyok sem biztos, hogy tartanak otthon, ráadásul egyre kevesebb üzletben lehet hozzájutni. Ha te is sütés közben döbbensz rá, hogy szükséged lenne rá, ne ess pánikba: ez az az összetevő, amiért biztosan nem kell leszaladnod a boltba, hiszen könnyen pótolhatod.